2012. október 22., hétfő

Alma és dió


Hozzávalók: 4 alma, 12 szem dió, fél citrom leve, 2 evőkanál baracklekvár, 2 dkg margarin.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kikaparjuk, megforgatjuk a citromlében. Durvára vágjuk a diót és összekeverjük a lekvárral. Az üregekbe egyenletesen elosztjuk a diós lekvárt. A töltött almákat jénai tálba helyezzük és a tetejükre tesszük a margarint. Addig sütjük, míg az alma megpuhul. Melegen is finom, de tejszínhabbal a tetején, hűtve is fogyaszthatjuk.

Én nem a hozzávalók leírása szerint készítettem, hanem csak szemre, a citromleves részt is elhagytam. Nagyon finom csemege! Készítsétek el Ti is :)

2 megjegyzés:

Márti írta...

Nagyon guszta! :) Köszi!

MrsYarnart írta...

de jól néz ki! szeretem a sült almát, nem csak édesen, húsok mellé is.